luni, 28 aprilie 2014

Mizeria dintre blocuri exista si nu deranjeaza :(

Romanul de la bloc s-a facut mare Domn. Si-a tras geamuri termopan, si-a pus usa de FER, dar din pacate tot pe geam arunca mizeria si tot la usa isi scutura presul. :(
Nu a fost bloc pe langa care sa trec in ultimul timp – mai merg pe jos ca m-a obligat un bou de plagiator, scumpind motorina, sa nu vad mizerie si buruieni imense in locurile unde ar fi trebuit sa se joace copiii.


Din ce imi mai aduc aminte, in copilaria mea, parintii nostri ieseau la curatenie in jurul blocului, asa zisa munca patriotica. Acum, Doamne fereste sa le spui vecinilor sa pastreze curatenia pe care o face femeia de serviciu, daraminte sa ii aduni sa facem noi un pic de curatenie. Un pom varuit, o iarba cosita, nu cine stie ce.

 Ei nu si nu, sunt foarte ocupati, ei sunt niste basinosi de pensionari, scuzele mele pentru expresie, dar ei sunt "ocupati", marea lor majoritate, cu vizorul, cu jocul de carti, berea si compusul de injuraturi.
La mine pe scara blocului sunt 14 apartamente. Trei sunt goale, trei suntem tineri iar restul sunt niste dragi si stimati pensionari. Ori de cate ori am incercat sa ii urmesc sa facem ceva m-am lovit de refuzul lor ca de un zid de beton. De la reparatul acoperisului la curatatul beciului, de la zugravitul scarii la curatenia din jurul blocului.
Am facut un amarat de afis cu "Pastrati curatenia", a rezistat doua zile. Imi e rusine de batrana care ne face curatenie pe scara. Mare pacat, cam pe toti ii cunosc din copilarie, mi-e rusine sa ma tot iau de ei, nu erau asa delasatori, chiar imi aduc aminte cu placere ce mobilizare se facea pe vremuri la tot ceea ce insemna proprietatea comuna.
 Pacat, mare pacat. :(
P.S. Acoperisul l-am rezolvat cat de cat, dar beciul, jumatate am dat banii de lucrare jumatate nu. E lasa ca azi maine vine primavara si o sa vina singuri cu banii la asociatie.
Asa imi fac eu acolo o camera de recreere, de sta mata in coada. :)))

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu