marți, 18 martie 2014

PRO HD – Fabricat în Hunedoara

logo-uri pro hd fabricat in hunedoara 

Mult a fost, putin a ramas (timp). In urma cu circa trei luni, Sebi, Denisa si cu mine am demarat acest proiect, Fabricat in Hunedoara. Parea o treaba super usoara, doar parea. Acum, ca e totul pregatit, suntem foarte fericiti si bucurosi de ceea ce am realizat. Oare se putea mai bine? Poate, dar asa e la inceput, vorba aia romaneasca: mic cu mic se face mare.

Asadar, maine, joi, in prima zi, o sa incercam sa rezolvam o dilema antica: "Ce a fost mai întâi, oul sau găina?". Incercam asta la AVIS 3000.

Vineri dimineata mergem la Chiscadaga. Copil fiind, mergeam la bunicii unui prieten, in satul Bejan, aflat in apropierea fabricii de ciment. Acolo, in fiecare dimineata satul era acoperit de un strat subtire de praf, alb-gri, despre care se stia ca vine de la fabrica. Acum, de ceva ani buni, stratul a disparut, si as vrea sa vad cum a fost posibil. Stiu ca pe comunisti nu ii interesau poluarea si mediul, dar pentru locuitorii din jur, investitiile celor de la CarpatCement au facut posibila disparitia acestei poluari.

De la CarpatCement o sa mergem la RECOM SID Hunedoara. Aici, eu vreau sa vad ce s-a facut in locul unde tatal meu a muncit 30 de ani. Foarte multa lume spune ca nu a mai ramas nimic din fostul Combinat Siderurgic de la Hunedoara, si totusi aici, la RECOM SID, inca se munceste.

In a treia zi, si ultima, mergem la Boholt sa vizitam fabrica de apa minerala Aqua Sara. Tot in copilaria mea imi amintesc de cozile de la centrul de sticle si borcane, de acolo cumparam si apa minerala. De sarbatori era nebunie, toate mamele faceau prajituri cu apa minerala. La noi se gaseau doar doar doua sau trei marci de apa minerala. Nu imi amintesc decat ca noi cumparam Apa Minerala Boholt la 1 litru. Datorita investitiilor, fabrica de la Boholt exista si exceleaza, fiind foarte premiata.

Speram ca acest eveniment sa fie inceputul unei colaborari reusite intre organizatori si cei care au sprijinit desfasurarea acestuia, si de ce nu, pe viitor, ne dorim o mai mare receptivitate din partea mai multor agenti economici in sustinerea organizarii de astfel de proiecte.


PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian BârgăuDenisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi susţinut de AVIS 3000CarpatcementRECOM SID Hunedoara şi Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: PRO HDKooperativa 2.0Vila FlamingoGlasul HunedoareiReplica Hunedoara.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu