joi, 7 mai 2015

Vizita in HD 2015: Day 2 - Fermele ADO

La un astfel de eveniment cel mai greu lucru pe care trebuie sa il faca un blogger, dupa o noapte de scris si editat e TREZIREA la ora exacta pentru ca e asteptat la autocar.
Nu dam nume se stiu ei, doi la numar. :))))))

Bun, m-am trezit in jur de 8.30, bag repede un dus si fug la micul dejun, musafirii nostrii deja socializau, unii, cei de mai sus inca dormeau. :P

La ora 10 reusim sa ne adunam si ne imbarcam cu directia Fermele ADO, Tara Hategului, un taram de basm. Muntii si verdele primaverii inconjoara totul. Mirific, nu stiu cum vad asta vacutele rasfatate de acolo dar pentru noi parea RAIUL pe pamant.

De ce rasfatate???

Muzica clasica, masaj, curatenie, papica atent verificata, medic specialist la nevoie intr-un cuvant RASFAT. ;)



Dupa ce am vazut vacutele ADO, am vizitat Ferma Scoala. Pe mine asta ma facut sa exclam incantat: ''Asa Da''
Aceasta Ferma Scoala este special facuta de cei de acolo pentru studenti. Studenti de la Zootehnie care vor sa isi faca practica si vor sa invete in campul muncii. Este sustinuta de cei de la Fermele Ado, ei ofera cazare si masa celor dispusi sa faca practica la ei.

De ce fac lucrul asta? 
 Pentru a vedea la lucru viitorii posibili angajati. Daca cei de la Fermele Ado sunt incantati de vreun student, ei ii ofera un loc de munca in echipa lor dupa terminarea studiilor.
Am vazut doar angajati tineri acolo.

Mie unul aceasta idee a unei Scoli Ferma mi se pare fabuloasa si foarte benefica afacerii in sine.
Au tarcuri cu porci, porci de mangalita, oi, capre, magari, cam de toate.

 La fermele ADO de la Peșteana "locuiesc" 400 de vaci, 120 de porci Mangalița, 700 de oi și 120 de capre.
Din cate imi amintesc am vazut in cladirea administrativa un monitor cu imagini din foarte multe sectoare ale fermei, nimic nu ramane nesupravegheat sau la voia intamplarii.

Am avut si imn special pentru vacutele ADO:
***E ziua în care
      Nu scot mașina din parcare
      Dau la văcuțe de mâncare***

Dupa ce am terminat de vazut Scoala am trecut in zona solariilor, unele mai mici, asa cam ca o parcare de la scara blocului :))) si unele imense, cam ca un bloc cu 2 etaje si 3 scari. :))))

Angajatii din aceasta zona tocmai pregateau un transport pentru supermarketul Auchan, ridichi si salata. Proaspete si gustoase, am ''furat'' o ridiche, minunata. ;)

In solariile cele mari am vazut pentru prima data in viata ''copacul de rosie'', glumesc bineinteles, dar vrejurile erau uriase.
Pentru polenizarea plantelor si folosesc bondari adusi special din Polonia, cam 600 de lei cutia de bondari si cred ca am vazut minim 10 in fiecare solar.

Ce imi pare rau e faptul ca nu am putut sta mai mult. Am avut parte de gazde primitoare si am vazut lucruri extraordinare. Speram ca la o viitoare actiune a noastra sa putem aloca o zi intreaga acestei minunate ferme.
Multumim frumos pentru tot.


Vizită în HD 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele Ado, Gourmetgift, AquaSaraHotel Sarmis Deva, Aeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.



Un comentariu :

  1. Cea mai amuzantă chestiune pe care am văzut-o la fermă a fost mașinăria de scărpinat văcuțe, pe care ai surprins-o și tu în fotografii! :)

    RăspundețiȘtergere