miercuri, 19 noiembrie 2014

''Prima Masina'' - ca in rest le avem pe toate

Ieri, în ședința de Guvern au fost aprobate normele de aplicare pentru programul „Prima mașină”.

Perioada de creditare este de maxim 5 ani, iar mașina trebuie să coste maxim 50.000 de lei, plus TVA.Statul român va garanta jumătate din valoarea unui credit de maximum 50.000 de lei, plus TVA, pe care îl vor putea accesa persoanele fizice, în special tinerii între 18 și 35 de ani, pentru achiziția unei mașini noi.



Tinerii cu vârste de până la 35 de ani vor achita un avans de minim 5 la sută, iar cei care depășesc această vârstă un avans de 10%.

Pot fi achiziționate numai autoturisme noi, respectiv autovehicule produse în spațiul intracomunitar sau din import care nu au mai fost deținute în proprietate de către o altă persoană conform cărții de identitate a autoturismului și care îndeplinesc cel puțin cerințele minime ale standardului EURO 5.
*-sursa

Astia din guvern sunt niste mari imbecili. Ei nu vad ca pe toate drumurile e plin de rable dreptace de pe Hanglia. Merge romanul cu o cursa low-cost pana in Regat si cu 500 de lire isi aduce masina. De inscris nu poate fi problema,a avut grija RovanaProstana.
Trage de ea cativa ani si apoi isi poate lua lejer alta, politistii sunt asa prosti ca oricum nu stiu sa verifice numere straine.

Oricum nu multi isi permit sa de 50.000lei de o masina noua. O fi cu avans 5% dar tot trebuie platita, iar daca ar fi atenti ar vedem ca tineretul e cea mai saraca patura sociala in Romania.
Decat sa faca tot feluri de astfel de chesti  aburitoare mai bine ar stimula cu astfel de programe altceva. De exemplu agricultura si asa am ajuns sa importam mancare de proasta calitate de peste tot, parerea mea.


Tineretul are nevoie de slujbe, are nevoie sa fie sustinut la intemeierea unei familii, la cresterea copilului, astea ar trebui sa fie prioritati guvernamentale, nu cumpararea de masini aduse de unul ca Tradiceanu.
Grija mare ce va doriti de Craciun, Vineri e BlackFriday ;)

3 comentarii :

  1. Esti rau, ai trecut de 35 de ani, ca ti-ai fi tras un logan :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Logan nu cred, dar un Duster parca as vrea. Dar pe moca, de la bingo sau loto :))

      Ștergere
  2. Nee, noi am avut Matiz nou nout, buna masina

    RăspundețiȘtergere