marți, 16 septembrie 2014

Este Romania o tara saraca daca......

Suntem de mult o tara saraca. Poate nu saraca, ci tara cu oameni saraci, sau si mai bine zis, oameni saraciti. Saraciti de oameni politici preocupati de bine lor, nu al tarii. Saraciti de un guvern de incapabili, guvern care creaza taxe nu locuri de munca. Saraciti de un aparat bugetar stufos, inutil si consumator de resurse.

Cand se vede cel mai bine ca suntem saraci?
1. Numarul magazinelor de haine Second-Hand(gubele) este foarte mare. In Hunedoara am numarat, doar pe bulevardul central peste 50. Peste 50 doar ce poti vedea in stanga si in dreapta strazii, nu pe laterala sau in spate, doar cele care le-am vazut intr-o plimbare.

2. Cand la orice colt de strada avem o covrigarie sau o langoserie. Omul sarac nu are bani sa isi puna pachet la munca sau pachet copilului la scoala. Cu 5 lei cumpara covrigi la toata casa.
Ce pune pe masa, vede el mai tarziu cand revine de la munca.

3. Cand in Piata Mare (hala Obor care sta sa cada ) cea mai vanduta marfa e CARTOFUL, eventual si FASOLEA, dar asta uneori pare de LUX.

4.Daca in ziua de salar a unei firme, sau cand se dau ajutoarele sociale, mergi la SINGURUL supermarket din oras si vezi rafturile de ulei si raionul de fructe goale, sti ca saracii muncitori s-au uitat in calendar dupa ziua de salar ca dupa Mos Craciun.

5.Cand in fata Oficiului Postal nr.1 e coada de oameni in varsta in asteptarea factorului postal cu pensiile, atunci clar suntem saraci.

6. Daca distractia nr.1 a romanului e TELEVIZORUL, in lipsa de altceva sau mai bine zis nepermitindu-ti altceva.

7.Daca prezenta la vot e stimulata de uleiul si faina primite de la unii, altii, iar de castigat castiga TOT TIMPUL cine numara voturile.

8.Cand calitate numarul 1 a oricarui lucru primit e, ORICE E BUN DACA E MOKA, suntem mai saraci decat vrem sa recunoastem.

9. Vezi la Tv doar emisiuni cu manelisti, tate goale si cazuri sociale.

10.Daca alocatia copilului e sub 10euro, adica nici macar pretul unui ghiozdan gol, e vai de viitorul nostru.

As putea sa o tin la nesfarsit, dar m-am plictisit si enervat la maxim, tocmai l-am auzit la TV pe ministrul educatie, un prost cu ciucuri. :( :( :(
 Azi maine incepe campania electorala, sa vezi ce de BOGATII ne promit astia, IAR :(

4 comentarii :

  1. Nu știu dacă tipul pomenit de tine e chiar prost, dar are ciucuri mari de tot!
    Din păcate și Clujul este sufocat de magazinele cu haine de mâna a doua ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Țara nu-i săracă
    Puținul sărăcia este în mintea conducătorilor și de acolo ni se trage tot

    RăspundețiȘtergere