joi, 17 iulie 2014

Azi am donat sange pentru prima data

Azi am donat sange pentru prima data in 35 de ani. Unchiul sotiei mele a fost internat de urgenta si a avut nevoie de sange. Datorita sistemului de cacat sau poate datorita managerilor de spital incapabili (ei fiind numiti politic) centrele de transfuzii sunt la nivel de avarie.
 Lipsind sangele cadrele medicale au gasit ca solutie apelarea la rudele, prietenii sau cunostintele pacientilor care au nevoie de transfuzii. La inceput am fost foarte contrariat de aceasta ''obligativitate'' daca pot sa spun asa, dar vazind cu ochii mei ca lipsa de sange poate pune capat unei vieti, am fost recunoscator si impreuna cu niste prieteni am fost si am donat sange. Cine stie poate sangele nostru salveaza ''unchiul'' altcuiva.
 Desi camera in care am asteptat venirea personalului medical, noi ajungind mai repede, era cam pomosita cu ceva pereti scorojiti, in interiorul cabinetului de recoltare era totul inpecabil. Iar de fetele de acolo, ce pot sa zic, sunt niste profesioniste. Stiu ce au de facut, iar faptul ca vorbesc cu tine si sunt amabile m-a impresionat. Le multumesc pe aceasta cale.
Pe o masuta din sala de asteptare am putut citi urmatoarele informatii cu privire la donarea de sange.
Aceste doua foi erau pe masuta:

De ce am tinut sa scriu aceste lucruri?
Pentru a arata ca exista o diferenta mare intre: a dona sange si a-ti face analize de sange.
In primul rand, e clar, cantitatea de sange recoltata este multa mai mare in cazul donarii. Acest fapt duce ladiferenta mare intre cele doua tipuri de recoltari.
Daca la recoltarile pentru Analize nu ai voie sa mananci si sa bei (cafea, ceai), in cazul Donarii de Sange e chiar indicat sa mananci ceva usor si chiar sa bei o cafea sau un ceai dulce. Cantitate mai mare de sange ''pierdut'', in cazul donarii, duce la o usoara stare de oboseala, de somn si atunci e indicat aportul de energie adus de acel mic dejun.
E, noi nestiind acest fapt, dupa donare am fost de am mancat si am beut tocmai pentru a reface corpul usor slabit si acum poate as si dormii un pic :))))

 Pentru alte informatii despre donarea de sange: avocatnet.ro

PS: Ma astia care frecati menta toata ziua, mergeti si donati; primiti niste bani(bonuri de masa), niste reduceri la impozite, abonament la transportul in comun.....ceva sa placa la toata lumea.

4 comentarii :

  1. bv , luna viitoare donez iar ! mi-am facut obicei din cel putin 4 donari pe an si as fi bucuros daca ai continua aceasta mediatizare a donarii de sange !
    semnez : frecatorul de menta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper ca peste 2luni sa duc mai multi prieteni la centru de donare ;)

      Ștergere
  2. ai mai donat ?eu am donat in oct. si astept Ianuarie ca in decembrie se duc multi din paturile sarace ale societatii si va fi sange . Apropo - ce reduceri la impozite ca nu exista asa ceva !

    RăspundețiȘtergere
  3. maine dimi sunt asteptat, am mai vorbit cu niste prieteni vin si ei

    RăspundețiȘtergere