marți, 10 februarie 2015

Comisioane bancare la retrageri de pe card

 Comisioanele Bancare = NESIMTIRE

Din pacate romanul nu e invatat sa isi plateasca cumparaturile cu cardul. El e invatat ca in data de salar sa dea fuga la bancomat si sa scoata toti banii. Daca e coada, tineretul nu sta, varsta a trei 100% sta la coada ca asa sunt invatati. Tinerii, pentru ca sunt mereu pe fuga, cauta un alt bancomat si scot banii de acolo, chiar daca e bancomatul altei banci.
Tocmai pentru ca isi scot banii de la bancomat, fie el al bancii de unde e cardul, fie strain, pierd o SUMA de bani, suma care in ultima vreme nu e chiar de neglijat.*-sursa



Firmele aleg banca la care emit Cardul de Salar, fapt pentru care daca esti informat incerci sa folosesti cu cap banii de pe card.
Sotia a primit de la Raiffeisen Bank un plic in care o instintau de marirea unor comisioane, plic care continea un tabel de comisioane alcatuit din circa 4 pagini fata-verso.
Am cautat pe site-urile unor banci si am gasit niste comisioane, nu toate, au astia o multime de care nici nu am auzit.
Asadar si prin urmare :))))) 

                              Retragere ATM propriu  Retragere ATM alte banci      Ghiseu propriu
Raiffeisen Bank:      0.2%-minim 0.2Lei          1% + 3 Lei                         0.5%-minim 5 Lei

BRD                        0.2%-minim 0.2Lei           1% + 5 Lei                         0.5%-minim 5Lei

BCR                        0.25%-minim 0.5Lei         1% + 6 Lei                          0.5%-minim 8Lei

Transilvania                  ZERO                       0.5% + 2.5Lei                       0.5% +2.5Lei

Deciiiiii? Se aduna ceva bani in conturile bancilor doar prin faptul ca i-au banii de la angajatorii vostrii si ii livreaza catre voi, via card. Nu stiu unde citisem dar doar anul trecut BANCILE au adunat un castig de circa 80milioane de euro doar din comisioanele de la carduri.

Statul se pare ca vrea sa intinda o mana de ajutor bancilor si anume vrea sa oblige cumparatorul de bunuri mai scumpe de 10.000lei sa faca plata EXCLUSIV  cu card, fapt care ar genera comisioane de inca 100miloane euro. *-sursa
Amaratele de Banci, arza-i-ar focu de camatari legali.   NO COMMENT :(

Sa nu mai aduc problema cursului valutar, dupa SARITURA FRANCULUI ELVETIAN, E DREPT ASTA TINE DE BNR, dar tot banca e si aia. :(


Asa ca, faceti bine si incercati folosirea banilor direct de pe card, puteti platii, apa,gazul, curentul, telefonul, internetul, poate si la restaurant sau concediile. ;)
O zi cat mai productiva sa aveti si cu cat mai putine COMISIOANE.




5 comentarii :

  1. Banca este cel mai scump prieten al omului. Cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astia folosesc vorba aia: Mic cu mic se face mare ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nimeni nu crede cand le spui ca retragerile de numerar de pe orice fel de cont bancard, card debit, card de salar si cam orice fel de card, aduc comisioane bancii.Majoritatea spun ca nu cred ca ei verifica si nu vad sa li se aplice comision. Eu de exemplu am interogare de 30 de bani si retragere la 20 de bani..deci daca ma pierd in cei 30 de bani mai bine retrag dupa bunul plac, asta daca am pe card atatia bani altfel se aplica un comision de care nu multi stiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cat timp scoti bani de la Atm-ul bancii tale e OK cat de cat, dar cum schimbi banca cum e jale. Eu folosesc de 15ani acelasi card si de la aceasi banca, atunci nu eram asa multe comisioane ca acum

      Ștergere