marți, 2 decembrie 2014

Joburi in UE si Statele Unite

Uite ca s-a terminat minivacanta, cu ocazia Sfantului Andrei(anul asta a picat duminca, asta e) si Zilei Nationale a Romaniei. Minivacanta sau week-endul prelungit a fost un prilej de relaxare si odihna, dar acum gata, de azi iar la munca.

 Munca, servici care are, care nu isi poate cauta. Poate apela oricand la Oficiul Fortei de Munca sau la firmele specializate in intermedierea fortei de munca.
Din ce in ce mai multi romani isi gasesc un job bun prin astfel de firme, s-a cam dus vremea cu ''nu cunosti pe cine, sau nu ai pe cineva care....''. 
Noi romanii am pus un presedinte prin intermediul internetului, de ce nu ne-am gasi si un loc de munca tot asa, suntem oameni deschisi la minte. E, poate nu toti, dar majoritatea :))))


O astfel de firma e Electromeck-team, partea faina la ei e faptul ca recruteaza personal pentru lucrarile lor, nu pentru a-i trimite pe santierele altora. Ei fac recrutarea, perfectionarea si apoi muncesti in cadrul firmei lor. Mie unul mi se pare o chestie foarte smechera, parerea mea.
Pentru joburile oferite in SUA, ei iti fac toate actele necesare obtineri vizei, stim cu totii ca se pleaca al naibi de greu in America. Pe langa faptul ca ei sunt alaturi de tine la intocmirea tuturor actelor, merg cu tine la Bucuresti la Ambasada SUA. Face munca sa mergi acolo cu reprezentatul unei firme care are o recomandare pentru tine. ;)
 Ei iti platesc biletul de avion pana in SUA,costa ceva bani un bilet pana acolo. :)))) Acolo iti asigura cazare gratuita in apartamente moderne, nu pe santier ca in Romania.
Pentru joburile din UE e mult mai usor, dar conditile de munca sunt la fel de bune ca in SUA.

Ai doar cativa pasi de facut pentru a fi in echipa lor.
In primul rand trebuie sa te prezinti la sediul firmei cu un CV foarte bine facut, nu de ala scris pe genunchi, se gasesc destule modele online.
In al doilea rand, te duci la un interviu, interviu care este hotarator pentru viitorul tau in cadrul firmei lor.
Iar in ultimul rand, dar cel mai decisiv, trebuie sa iti doresti sa faci parte din echipa lor. Trebuie sa sti ce vrei, sa ceri lamuriri in cea ce nu intelegi si sa fi o persoana serioasa.

Daca ai ajuns in echipa lor tot cea ce iti mai trebuie e un Laptop, sa vorbesti acasa cu cei dragi, din SUA nu vi pe autostrada acasa, e mai greut un pic, dar si beneficiile sunt pe masura.
Bafta si sa auzim de bine.

2 comentarii :