vineri, 12 septembrie 2014

Facultate, CU sau FARA Bacalaureat???

Am tot citit si am tot auzit din media ca se poate merge la Facultate si fara Bacalaureat. Avand cunostinte care erau foarte contrariate de acest fapt, am cautat sa vad cu ce se mananca acest subiect si sincer nu pot da un raspuns corect 100%.
Unii scriu ca se poate si fara Bac, alti ca nu se poate, iar a treia categorie ca doar la ''colegii'' din cadrul ''unor'' facultati.
  Hhhmmmm???? Da, habar nu am cum e.
1.''Ultima ordonanță de urgență promovată de Executiv a uluit cea mai mare parte a lumii academice și a provocat o reacție de indignare din partea studențimii.
Una dintre modificările stupefiante este aceea a facilitării la maximum a accesului în universități a tinerilor mergând până la anularea obligativității obținerii diplomei de Bac. Aceștia ar putea urma cursurile unor colegii universitare urmând ca mai apoi, în momentul obținerii diplomei de Bac, aceste cursuri să fie echivalate.
Ideea este una cel puțin inadecvată, dacă nu chiar anapoda, comentează prof.univ. dr. Vasile Ișan, rectorul Universității „Al.I.Cuza” din Iași.
„Încurajăm lenea!”
„Elevii buni vor fi demotivați. Bacalaureatul devenise un examen serios și trebuie să rămână serios. Nu e bine ca prin tot felul de artificii să încurajăm lenea și să forțăm pătrunderea tinerilor în universități”, a explicat rectorul Ișan. -sursa EVZ

2.''Mii de tineri care nu au reuşit să ia BAC-ul se gândesc să se îndrepte spre medicină iar statul român îi încurajează. Fără prea mult efort, absolvenţii de liceu obţin diploma de asistent medical. Zeci de postliceale sanitare îi primesc cu braţele deschise pe cei care abia au terminat 12 clase.Chiar dacă problema este cunoscută de ani de zile, legea îi permite chiar şi tânărului care nu ştie prea multă carte să-i îngrijească pe bolnavii din spitale.Meseria de asistent medical poate fi profesată, chiar şi fără BAC. Diploma este înlocuită de foaia matricolă sau adeverinţa de absolvire a 12 clase. Anual, sistemul sanitar angajează cel mult 2 mii de asistenţi. Cu toate astea, la finele anului, numărul absolvenţilor este de cinci ori mai mare. Iar la unele şcoli postliceale este bătaie pe locuri.Şi asta pentru că, legea învăţământului le permite.
 Reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali, cei care-i acreditează pe absolvenţii şcolilor postliceale sanitare, spun că sunt cu mâinile legate. Practic, orice absolvent al unei şcoli postliceale sanitare poate profesa, oricând, ca asistent medical.''-sursa A3

3.''Metodologia prevede ca aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani, "in functie de complexitatea calificarii si de numarul de credite dobandite".
Remus Pricopie a explicat pe pagina sa de Facebook ce înseamnă de fapt acest lucru. „Având în vedere INFORMAȚIILE FALSE, vehiculate de unele surse media, în legătură cu posibilitatea tinerilor fără diplomă de Bacalaureat de a urma studiile universitare de licență, doresc să fac următoarele precizări:
1. NIMENI NU SE POATE ÎNSCRIE LA FACULTATE și nu poate dobândi statutul de student, nicăieri pe teritoriul României, FĂRĂ DIPLOMĂ DE BACALAUREAT sau adeverință care să ateste susținerea și absolvirea examenelor de Bacalaureat.
2. Metodologia recent adoptată conține chiar în titlul său sintagma de „ÎNVĂȚĂMÂNT TERȚIAR NONUNIVERSITAR”. Prin urmare, asistăm fie la un act jurnalistic de slabă calitate, fie la o încercare voluntară de a induce în eroare și a dezinforma populația.''-sursa Digi24

Ca orice mestereste acest guvern incapabil, totul e in CEATA. :(
La ei totul se rezuma la ...............,exact nimeni nu stie ce fac astia. Principala lor preocupare e PROSTIREA, celor care inca ii mai sustin.
Asa din exterior, pentru mine, pare doar o alta pomana electorala pentru a mai aduce niste voturi in urna plagiatorului sef.

Ce atata scoala, ''Ai Bacu' n-ai Bacu; semintele are acelasi gust'', iar in ''Anglia e eftine masinile, sa impresionati gajicile'', nu?
Iar pentru ca a inceput scoala, poate aveti nevoie de una,alta. ;)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu