luni, 8 septembrie 2014

Calitate Germana sau doar Marketing?

Nu exista calup de publicitate care sa nu aiba un produs unde ii este aplicata eticheta de ''Calitate germana'', sau sa o bage pe aia cu ''Calitate Germana, preturi romanesti''. Astia nu s-au uitat la benzinarii ca pana si carburantii, sunt mai scumpi ca in Germania.
M-am saturat de atata calitate germana de cand am intrat in UE, doar preturile sunt de Germania, adica uriase in comparatie cu salariile romanesti. Pai daca noi avem salarii romanesti vreau calitate romaneasca, din cate stiu exportam ceva in toata lumea, in trecut din pacate.
 Acum suntem buni doar ca piata de desfacere, la produse cu ''Calitate Germana'' :))))

Apare reclama la bere, hop ''calitate germana''. Dar ce are aia de calitate romana??? tusim???. Era buna Hategana la litru? La care iti baga si creveti pe gat, ca altfel nu primeai berea.

Apare o smantana sau o branzica, hop ''calitate germana''. Nu ne mai place laptele romanesc de la taranul roman. Ce are ala? Pe vremea lu' impuscatu era buna apa cu niste lapte in ea. Dupa ce goleai sticla aia cu gat gros nu trebuia nici spalata, asa lung era, laptele :(

Nu mai poti zugravii in casa decat cu ''calitate germana''. Pai sunt unii care nici macar cu var nu zugravesc, de pute a W.C. de gara, la ei in casa. Dar probabil asteapta o ''calitate germana'' mai germana ca aia de acum.

Mobila,''calitate germana''. Ehe daca nu aruncam mobila bunicii din lemn masiv, acum era burghez. A revenit dom'le vintage. Ce sa fac?? Am vrut ''calitate germana'',am un pal ordinar de origine poloneza in cel mai fericit caz. :(

Nu mai curatam cartofii decat cu cutite ''calitate germana''. In studentie cand eram pe foame si se termina mancarea ii curatam si cu ascutitoarea, ce atatea cutite germane. Cand te-a razbii foamea, stai cu cutitele germane si iti ungi untura pe mana, ca bani de paine IOC, ai platit cutitele cu ultimi bani. Nu de alta dar daca si-a luat vecina de la 3, nu esti tu mai sarac ca ea, sa nu ai cutite nemtesti. NU???

Electrocasnicele trebuie sa fie musai ''calitate germana'', nu iasa bre cafeaua altfel, sau nu mai ingheata puiul in congelator, daca ai un amarat de Arctic. Pffff :(

Cred ca pot continua pana la October Fest,(zic asa ca da bine la cat am scris de calitatea germana) si nu termin cu ''CALITATEA GERMANA''.
Or fi multe produse bune, astea germane, dar multe sunt niste chinezari scumpe vandute la preturi uriase, ascunse in spatele unor campanii publicitare bine puse la punct.


La masini, NO COMMENT, dar si aici, multe componente sunt MADE in ????, nu in Deutschland ;)

4 comentarii :

  1. Foarte bine punctat! Toate au o limită ....nu și calitatea germană! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de cele mai multe ori e doar gargara de calitate ''romaneasca''

      Ștergere
  2. uneori calitate germană, alteori marketing.....uneori merge, alteori nu... economie de piață am vrut, ..avem....în toate culorile ei.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite azi a fost clar calitate germana. Echipa de juniori(fotbal) a Germaniei a umilit Romania cu scorul de 8-0. :(

      Ștergere