joi, 14 august 2014

De ce mananc din brisca in calatorii?

Vara asta am avut parte de multe drumuri, asa vreo 3000km. Unele de bine, altele nu prea de bine.
Am fost in 3 saptamani de 3 ori la Timisoara, un unchi al sotiei fiind internat la o clinica acolo. Tot in acest timp am fost in vacanta pe litoral, la dus am mers pe Valea Oltului iar returul pe TransFagarasan. Iar ca final de vacanta am fost si la Dunare, la Cazane. Tot doua trasee, dus pe Defileul Jiului intors pe Cheile Nerei.
Masina am facut-o praf,750lei reparatia. Drumurile nationale au fost cum au fost, dar in interiorul localitatilor calitatea drumului a lasat mult de dorit. Asta e primari de toata jena. :(
Revin la titlu : De ce mananc din brisca in timpul calatoriei???
Am ajuns sa prefer sa plec cu sacosa plina de sandwich-uri si apa, pentru ca:
1. Preturile din benzinarii sunt EXAGERATE
2. Patroni ABC-urilor de la sosea au realizat ca suntem o vaca buna de mult, noi cei care le tranzitam localitatile
3.Restaurantele si popasurile de la marginea drumului, mare lor majoritate, au tot preturi URIASE la mancare si bautura.
4.Cam in toate aceste locatii sus mentionate WC-ul arara deplorabil, iar daca acolo unde ai acces arata asa, cum o fi in bucatariile lor.
5. Daca se intampla sa mananc, rar tocmai datorita punctelor anterioare, TOT timpul am avut parte de chelneri sictiriti, flegmatici si mai ales jepcari. Toti gresesc la calculul notei de plata, dar al naibi daca greseste vreunul in favoarea mea. Si aici am doua exemple din acest periplu de vara asta.
6.Meniuri prost facute, sau intentionat gresite pentru a te duce in eroare.
                                                         asta e pentru amuzament ;)
Intr-una din zilele petrecute la cazane am hotarat sa luam pranzul la un restaurant foarte cochet din zona, prefer sa nu ii dau numele ca nu vreau sa le fac reclama, reclama negativa e tot reclama. Bun.
Am comandat felul unu, felul doi si bauturi, 4 adulti si 2 copii, bineinteles copii au mancat de la noi ca fiind piscina alaturi numai la mancare nu le-a stat capul si bine am facut.
Pe langa faptul ca in meniu nu aparea nici un  gramaj, iar mancarea a fost cam rece pentru gustul meu, nota a fost uriasa. Am verificat-o si rasverificat-o, am confruntat meniul si am hotarat sa platim. Se pare ca vina era a noastra pentru nota uriasa nefiind atenti.
Am hotarat ca fata care ne-a servit nu are nici o vina si i-am cerut sa isi opreasca 10lei bacsis. O fi mult, o fi putin nu ma intereseaza, dar bineinteles ca romanca tot romanca si a considerat ca 10lei e prea putin si si-a oprit 20lei, ca deh, 10lei nu ajung nici de un pachet de tigari. Am realizat diferenta doar in masina la plecare si nu m-am mai intors. Am luat-o ca o palma peste cap, ca ar fi trebuit sa verific la masa.

Al doilea exemplu este din Resita, prietenii cu care am fost stiau o locatie unde se face o shaorma la farfurie super smechera. A si fost asa, dar se pare ca chelnerii romani tin cu orice ocazie sa imi reaminteasca faptul ca ei sunt niste jeguri.
Am comandat trei shaorme si o portie de aripi de pui picante. La shaorme sosurile erau incluse in pret iar la aripi am comandat extra, sosul fiind separat. La shaorme nu ne-a adus sosurile iar la aripi da. Cand am confruntat-o pe pupaza care ne-a servit ni s-a comunicat ca sunt incluse in pret dar trebuie cerute, dar ne aduce acum daca dorim. Bineinteles ca le-am cerut. Le-a adus urgent si si-a cerut si scuze, noi spunand ca se mai intampla, asa ca sa fim amabili.
 Eee, cand ne-a adus nota, sosurile cerute au aparut pe hartie. Contrariati am luat-o la intrebari si am primit acelasi raspuns ca mai devreme: ''Sosurile sunt incluse dar trebuiau cerute, iar cele care le-a adus au fost considerate in plus''
Pai si sa nu te apuce dracii.
Cum mama dracului sa va ia, sunt incluse dar nu le aduci, iar cand le cer sunt EXTRA. Nesimtiti ordinari si jegosi imputiti, asta sunt marea lor majoritate. Astfel de Jeguri de oameni interactioneaza cu turistul roman sau strain si ne fac de cacat, daca pe noi ca romani ne fura cum  fac cu cei care nu ne inteleg limba?

Aceste doua cazuri mi-au confirmat inca o data hotararea mea de a pleca la drum cu papica in geanta, iar oprirea la locantele lor jegoase sa fie doar de forta majora.
Am ajuns sa prefer sa opresc la minimarketurile gen Penny,Profi sau Lidl  chiar daca pierd un pic de timp cu intratul in oras,dar e mai bine, decat sa mai am tangenta cu oamenii de cacat, de la marginea drumului.
P.S. Nu ma facut mama in local de 5stele, dar pe bani mei prefer sa nu fiu furat, VOI???

3 comentarii :

  1. Încă o mică dovadă că și oamenii de rând (chelnerii) se cred mari șmecheri, cu dublu șm uneori. Care să fie cauza tuturor deraierilor de la normalitate? Sau există mai multe normalități? Marea carență în educație (națională) să fie posibila explicație?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nesimtirea a ajuns calitatea nr1 a acestui popor. Pacat :(

      Ștergere
  2. Oare cum ar putea sa considere asemenea indivizi un om cinstit?
    Ar putea sa il voteze?
    Ce ar face daca ar intra in CELEBRA "clasa politica"?

    Emil

    RăspundețiȘtergere