miercuri, 14 mai 2014

POLITIA LOCALA, Utila sau NU??

Desi s-au numit in mai multe feluri, Gardieni Publici, Politia Comunitara iar acum Politia Locala, este o institutie TOTAL INUTILA, parerea mea.
Ziua nu ii vezi patrulind pe nicaieri, ca deh, or fi lucrat oamenii in tura de noapte. In parc sa mai dea vreo amenda la cate un prost crescut,care sparge seminte, sau vreunui plimbator de caine care NU aduna cacatul dihaniei, nici atat. Pe la scoli sau licee, asa macar in treacat, nici nu se pune problema.

Si atunci vine si dilema mea: De ce avem nevoie de acest serviciu in cadrul Primariei?
Pana si paza institutilor Primarie se face cu ajutorul unei firme specializate.
A ajuns primaria un fel de comandament de razboi, politia locala, politia romana plus firma de paza, toate astea in subordinea ei.

Recunosc, Politia Locala Hunedoara, nu e foarte dotata, un logan MCV si o solenza veche de cand lumea. In multe orase au astia o flotina de autovehicole de invidiat, niste jeepuri, niste masini din import, asa ceva sa placa la toata lumea.

 Pentru cei care nu sunt de acord cu mine sau cred ca am primit vreo amenda de la localii astia,va anunt ca sunt bine multumesc, nu incalc legea si nu scriu din cine stie ce motiv de razbunare.
Pur si simplu, eu ca cetatean al Hunedoarei, nu le vad utilitatea. Sunt o gaura in buget fara rost.
As vrea sa ii vad pe strada TOATA ZIUA, cu carnetelul de amenzi in mana, sa ii arda un pic la buzunare pe cei care, murdaresc orasul, cei care traverseaza strada pe unde ii taie capul sau mai stiu eu cum incalca legea, sa isi faca prezenta in comunitate.

Romanul, de cele mai multe ori, intelege gresit democratia si trebuie invatat, daca nu cu vorba buna atunci cu pixul si carnetelul de amenzi.
Te duci cu copilul in parc, paf, calci in cacat de caine, vrei sa te asezi pe o banca, hop banca plina de noroi de la dobitocii care stau cu curul pe spatar, ca ei e smecheri.
Nu tata, amendati si daca nu au bani pentru platit amenda, atunci echipati intr-o uniforma, de aia de iti sare in ochi si pusi la curatenie in parc, sa fie aratati cu degetul. Poate asa isi aduc aminte de cei 7 ani de acasa.
Niste atributii ale Politiei Locale, poate intereseaza pe cineva.

Poate or fi prost platiti oamenii, dar nu ii tine nimeni cu forta. Eee, ca e bine sa muncesti la STAT, altceva.... ;).
Vorba aia: Muncesti din cur, mananci din cur.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu