joi, 22 mai 2014

Mircea Diaconu, ce i-o fi trebuit lui politica???

Mircea Diaconu (n. 24 decembrie 1949, Vlădești, Argeș) este un actor și profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, directorul Teatrului „Nottara” din București (până în noiembrie 2011, când a demisionat, în urma acțiunii penale a Agenției Naționale de Integritate cu care a pierdut procesul, fiind declarat ca aflat în "conflict de interese", deoarece cumulează două funcții publice), membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004 din partea PD, senator din partea PNL începând cu 2008.
 A absolvit Liceul la Câmpulung Muscel în 1967 și IATC I.L. Caragiale din București în 1971. A debutat în 1970, la Teatrul Bulandra, cu Harfa de iarba de Truman Capote. Debutul în cinematografie a avut loc în 1971, cu filmul Nunta de piatra, dupa I. Agârbiceanu, în regia lui Dan Pița. În 1972, a fost angajat, de către Liviu Ciulei, la Teatrul Bulandra, unde a rămas pâna în 1982, când a devenit actorul Teatrului Nottara. A fost primul actor din România care și-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990), pentru ca apoi să revină în teatru ca angajat în 2001. În calitate de manager al Teatrului Nottara, a fost implicat într-un scandal de nepotism, întrucât și-a angajat acolo propria soție (pe Diana Lupescu), pe post de regizor artistic gradul I și a remunerat-o din fondurile Teatrului pe contracte ce implică drepturi de autor.
  -sursa: wikipedia
Am urmarit cu mare placere filmele lui, recunosc piese de teatru, NU, la Hunedoara rar avem parte de arta teatrala.
Acum vine si dilema mea:
 Ce i-a trebuit lui Politica? NU INTELEG :(
De ce nu si-a vazut de cariera lui? Mai avem putini MARI ACTORI, incet incet toti ne parasesc. Mai sunt o mana, am putea sa ne bucuram de ei, nu sa ajungem sa ii hulim si sa ii bestelim la TV sau in presa.
O sa ajunga si el ca Ion Caramitru, acealasi traseu, lumea nu l-a mai agreat, la politica nu se pricepe oricine. Asa din afara nu pare greu, spui niste vorbe, transmiti un mesaj, mai dai cu pumnul in masa si gata faci politica.
Eeee, dar romanul se pricepe cel mai bine la POLITICA si FOTBAL.

Nu stiu cine il sustine, ce procente are in sondaje, cine il finanteaza, e costisitoare campania electorala, dar il rog eu frumos: ''D-le Mircea Diaconu, nu lasati teatrul pentru politica, avem tineri actori care au ce invata de la dumneavoastra, ramaneti acasa si ajutati  romanul de aici de la noi din curte.''
 Pacat, mare pacat.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu