sâmbătă, 5 aprilie 2014

Premiantii fara Premii: Alin Barna un altfel de HUNEDOREAN

Alin Barna
 Il cunosc de multa vreme pe Alin, dar doar in ultimul timp socializam mai des, deaceea cuvintele de mai jos cred ca il reflecta mult mai bine pe Omul Alin Barna, decat orice istorisire a mea.

 ''Fiecare ediție a acestei campanii a adus în spațiul public oameni care se implică în societate, în colectivitățile din care fac parte pentru a schimba, îmbunătăți sau păstra valori românești. Hunedoara a fost cunoscută ca un puternic centru industrial, siderurgic, dar și un loc al valorilor sportive naționale. Corvinul Hunedoara a rămas în memoria românilor ca locul de unde au plecat sportive de valoare, care au reprezentat România. Acum, performanțele de atunci stârnesc nostalgii. Unii nu au renunțat la a vedea Hunedoara pe harta performanțelor sportive și a destinațiilor turistice. Alin Barna este unul dintre acești oameni care depune eforturi pentru ca orașul lui să fie din nou în centrul atenției. Este președintele Asociației Suporterilor Corviniști și se implică în activități civice, în acțiuni de ecologizare, în campania de reînființare a mocăniței.
Alin Barna este un om active și vine sâmbătă, 05 aprilie 2014, să ne întâlnim cu el. Aveți ocazia să-l cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind sâmbătă, la ora 11.00, în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Unii dintre voi ma cunoasteti, altii nu. Pentru toti, eu sunt Alin Barna.
Dupa o perioada de stat pe ganduri, m-am decis. Am inceput sa scriu. Sau, mai corect spus, sa scriu “organizat”. Pentru ca scrierile mele de aici sunt continuatoarele celor de pe retelele de socializare. Am pornit, dupa caz, sa povestesc, sa comentez sau sa imi spun parerea. Nu sunt scriitorul asteptat cu sufletul la gura de milioanele de fani dar sunt o persoana care are harul asezarii vorbelor in fraze placute intelectului. Intr-o epoca in care fiecare are ceva de spus, am obosit sa tac.
Intrebarea “de ce nu scrii o carte?” mi-a fost adresata de multe ori si de catre prieteni din diverse grupuri sociale, repetarea ei facandu-ma sa accept, iata, aceasta provocare. Da, scriu si voi scrie. Asa cum orice scara incepe cu prima treapta, si aventura mea pe taramul literar a debutat cu cel mai mic pas posibil – blogul meu – pas care nu va deranja corifeii slovelor dar imi va oferi increderea de a continua urcusul.
Asadar, va invit cu drag sa imi fiti alaturi in Lumea Mea, sa comunicam, sa comentam, sa conversam, sa polemizam, sa argumentam si sa construim impreuna Lumea Noastra.
Doamne ajuta!
http://alinbarna.wordpress.com/

„Nu vrem să punem beţe în roate nimănui!”
Data publicării: 15 ianuarie 2014

Preşedintele Asociaţiei Suporterilor Corvinişti, Alin Barna, a declarat că proiectul pentru reactivarea echipei Corvinul Hunedoara din vara acestui an va continua conform planificării. El a ţinut să precizeze că reintroducerea în competiţiile oficiale a grupării de legendă nu va avea nicio legătură cu actualul club al oraşului, cele două urmând să activeze în paralel.
Şedinţă importantă
Alin Barna, unul din principalii iniţiatori ai reactivării Corvinului Hunedoara, a precizat în cadrul emisiunii „Sport Plus” de la Hunedoara TV că proiectul decurge conform planificării. „Suntem realişti. Am creionat un buget, ştim ce ne aşteaptă şi nu dorim să facem asta doar de dragul de a o face. Nu vrem ca după două etape să spunem pas. Ar fi bătaie de joc la adresa numelui Corvinul. Sâmbăta aceasta, 18 ianuarie, vom avea o şedinţă importantă, la care aşteptăm cât mai mulţi suporteri, şi în cadrul căruia se vor trasa sarcinile de urmat în continuare”, a spus Alin Barna.

„Fotbalul e sinomin cu numele Corvinul în Hunedoara!”
Preşedintele Asociaţiei Suporterilor Corvinişti a explicat că reactivarea formaţiei de legendă a oraşului de pe Cerna nu vine ca să obstrucţioneze activitatea celuilalt club din municipiu, FC Hunedoara, fiecare urmând să-şi vadă de treaba lui. „Noi nu vom avea treabă cu activitatea de la FC Hunedoara. Nu dorim să reînfiinţăm Corvinul ca să punem „beţe în roate” cuiva. Fiecare va avea treaba lui. Dorim să reactivăm echipa pentru că în Hunedoara, fotbalul e asociat cu numele de Corvinul”, a mai spus Barna.
http://www.servuspress.ro/nu-vrem-sa-punem-bete-roate-nimanui_84464.html

Despre proiectul „Premianții fără premii”
E vremea să facem ceva.
A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.
Probabil vă întrebați cine sunt acești premianți și de ce nu au premii. Ei sunt oamenii de lângă noi pe care toți îi văd și nimeni nu-i "ascultă". Tăcuți duc România mai departe. Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor fără ca ei să fie cunoscuți. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi. Nu vor premii, nu au primit, nu știu că munca lor e prețuită de ceilalți și de aceea trebuie să le spunem asta.
Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi necunoscuţilor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.
Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.
'' sursa: Premiantii fara premii

Felicitari Dan Terteci pentru aceasta initiativa frumoasa.
Respect Alin Barna pentru implicarea sa in societatea in care traim.

2 comentarii :