joi, 6 martie 2014

Cine mai gaseste locuri de munca in Hunedoara???

De doua saptamani, un prieten s-a intors din Danemarca. Acolo a avut nesansa de a muncii la niste arabeti si la niste greci cu restaurante, care si-au batut joc de el. Nici nu l-au angajat, nici nu l-au platit.

El s-a gandit ca decat sclav fara un ban in buzunar, mai bine revine acasa si incearca sa gaseasca un loc de munca in tara. AICI, de bine, de rau, mai are cine sa ii dea o cana de apa sau o farfurie de mancare.
Saracul de el incearca de cand a venit sa isi gaseasca un loc de munca. Nu va imaginati ca vrea cine stie ce munca la birou sau director. Orice loc de munca e binevenit in situatia lui.

A depus CV-ul pe la multe fabrici din Hunedoara, fara nici un raspuns. A luat la picior orasul, iar unde vedea un anunt de angajare, acolo intra, vorbea cu patronul, lasa un CV si mergea mai departe. La baruri i-au cerut experienta profesionala, la restaurante la fel, in ideea ca posturile nu erau de administrator sau mai stiu eu ce, nu, erau doar posturi de ajutor barman sau ajutor bucatar, adica munca necalificata.

Pai, cine dracu e calificat in munca necalificata???

Pana si ca vanzator la un aprozar a avut nevoie de CV, acel aprozar il stiu, e de la mine din cartier, iar a doua zi acolo a fost angajat un nene la vreo 50 de ani, acru si foarte flegmatic, zici ca e director la Pentagon.
Departe de mine gandul de a lua in ras un om la 50 de ani care vrea un serviciu.

Asadar, stimate autoritati, drag primar, pe cand o sa aiba si Hunedoara parte de un investitor mare si serios, nu de alta dar, azi, maine mai termina o generatie de liceeni scoala si parca ii vad pe toti la coada la somaj???


Cica avem chiar si un CityManager la Hunedoara, nu a auzit nimeni de el, dar na, asa e la stat, nu faci nimic sa nu gresesti. :(
Viata e tot mai grea de la zi la zi. Au anuntat guvernatii astia de rahat noi scumpiri la gaze si curent, bine ca am cumparat asta vara becuri economice, acum o sa am nevoie mai mult decat oricand. :(

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu