vineri, 28 februarie 2014

Cinema Flacara, istorie, prezentul e ZERO

Copil fiind, singura distractie de la sfarsitul saptamanii, era vizionarea unui film la Cinema Flacara Hunedoara. In oras mai era un cinema mult mai smecher, Cinema Modern, dar acela era in alt cartier, mai la centru, cinema mai nou si cu doua sali, cu fotolii de catifea si multe chesti faine.
Dar eu am crescut in Micro 5, asadar cinema-ul meu era Cinema Flacara. In fiecare zi de duminica stateam la coada la bilete, din lipsa de alte activitati culturale si de orice alt fel, datorate comunismului, era lume la casa de bilete ca la mitingurile de 23 August.

Cinematograful "Flacara" era un cinema obisnuit, fara prea multe inflorituri, era tipul de cinema comunist, fara stralucirea celor de acum, dar era cinema-ul nostru. Acolo am vazut seria B.D., Toate Panzele Sus, filmele lui Sergiu Nicolaescu si sa nu uit pe Marele Margelatu, ca tot a fost la noi zilele astea.

Astazi, acest cinema e in PARAGINA, lasat de catre autoritati sa se degradeze in uitare.
Acum doi ani, actualul primar a promis, deh, era an electoral, repararea si modernizarea acestuia. S-au adus doi gigei, un proiector de apartament si doua boxe si a rulat filmul romanesc ''Dupa Dealuri''. Toate bune si frumoase (asa pareau), sala era un adevarat congelator, cu aceleasi scaune vechi de 30 de ani, sau mai mult, si imbacsit de un miros de fum, ca in afumatorea bunicilor. In incinta Cinema Flacara pe vremuri se aciuasera niste boschetari, care pentru a se incalzi, au dat foc la cartoane si astfel sala a fost cuprinsa de flacari si arsa, nu mult, dar afumata bine.

De la aceasta proiectie au trecut deja doi ani si nu s-a mai facut nimic, cinema-ul e tot in paragina si Hunedoara e in continuare fara locuri de petrecere a timpului liber. Dar eu nu imi pierd speranta, anul acesta fiind din nou an electoral, poate mai aduce primarul pe careva sa proiecteze un film, sau daca nu, macar de Florii, vine Florin Piersic cu o echipa profesionista si vedem filmul sau, "Aproape de Soare".


Felicitari celor din Vulcan, au acum un cinema ultra-modern 3D, cred ca nu o sa mai merg la Timisoara sa vad un film, ci la Vulcan, la Cinema "Luceafarul".

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu