joi, 2 octombrie 2014

Religia in scoli NU E OBLIGATORIE

Ora de Religie NU e OBLIGATORIE, se poate inlocui cu o alta la alegerea parintelui, pentru binele copilului fiecaruia.
Scoala nu il obliga sa faca religie, poti opta pentru ea sau altceva, dar pentru ca nu isi bat capul sa iti prezinte o alternativa la ora de religie, parinti sunt nevoiti sa ii lase acolo. De cele mai multe ori parinti habar nu au ca NU e OBLIGATORIE.


Astazi la sedinta cu parintii a copilului meu, am adus in discutie ''ora de religie''. Pe langa faptul ca nu e obligatorie se pare ca participarea la ora de religie se face pe baza unui caiet(manual) de religie, acesta fiind cumparat de parinti. Nu e o avere, costa 5lei, dar fiind o materie facultativa, deci NEOBLIGATORIE, cumperi caietul din banii tai.

Noi am avut noroc ca invatatoare copilului meu e o SUPERINVATATOARE, e ''mai batrana'' e de moda veche (cu tot respectul, cred ca e cea mai buna invatatoare din oras) scoala e scoala, pauza e pauza, toate sunt asa cum trebuie. Am discutat cu ea despre ora de religie, mi-a explicat ce si cum, iar apoi am luat o decizie buna pentru copilul meu.

De obicei ora de religie e ultima, sau ma rog, asa e la junior,deci iti poti lua copilul acasa mai repede. Mai bine stai tu cu el decat un barbos strain care nu are nicio treaba cu educatia copilului tau. Il iei acasa, iesi cu el la plimbare, il duci la un sport sau poate sa isi faca teme pentru a doua zi, parerea mea.
 La clasa copilului meu ora de religie fiind ultima am preferat sa il iau acasa, la alte clase ora de religie e intre celelalte ore, dar nu este nicio problema. Copilul poate fain frumos sa se mute in ultima banca sa isi faca temele pentru a doua zi, desi scoala ar trebui sa ii dea sa aleaga sa faca altceva, multe scoli nu au aceasta ORA de altceva, copii ramanand in clasa.

CE FACI DACA NU VREI CA COPILUL TAU SA FACA ORA de RELIGIE?
Completezi fain frumos cererea de mai jos si o inmanezi invatatoarei, profesorului, dirigintelui......

Nu trebuie descarcata asta, scoala detine astfel de cereri TIP. ;)
Parerea mea, pur personala, e ca Biserica a ajuns sa aiba prea multa putere in Romania. Au prea multe drepturi, fac bani de pe urma credinciosilor si a deraiat de la cursul ei.
Mintea copiilor e ca un burete care absoarbe informatie, dar nu o proceseaza ca un adult si nu are nevoie de povestile cu flacarile din iad ale unui preot, popa sau profesor de religie.


P.S. Copilul mai bine ar invata Informatica, domeniul IT e mereu inovator. Mie mi-ar place sa vad copii in biblioteci nu in biserici.

4 comentarii :

  1. Este doar strict parerea ta!!!!! Eu consider ca copii ar trebui sa fie si in Biserica si in Biblioteci. Ambele ii formeaza!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare cu parerea lui, dar de ce iti e frica sa o sustii fara ANONIMAT??

    RăspundețiȘtergere